HTML

Budapesti Márton

Miről szól ez a blog? Mindenről, ami éppen eszembe jut! Kedvenc személyek helyek, élmények, események. Budapest, Magyarország és a Nagyvilág.

Külső feed

Friss topikok

Sokat ülsz gép előtt? Az aranyér betegség téged is fenyeget!

2014.08.08. 14:21 BudapestGuy

Az ülő munkát végzők között magas a kockázata az aranyér kialakulásának, de furcsamód az álló munkát végzőknél is gyakori. A hangsúly mindkét esetben a mozgásszegény életmódon van, amely sajnos hajlamosít a végbél visszereinek elváltozására. Gykori testmozgással és megfelelő táplálkozással megelőzhető az aranyér betegség, melynek tüneteit (ha bekövetkeznek) jobb idejekorán felismerni.

 


Ha a betegség jeleit észleljük, sürgősen forduljunk proktológus szakorvoshoz, így már korai stádiumban kaphatunk eredményes kezelést és megelőzhetjük a műtéti beavatkozást.

Hűtőgép vásárlás

2013.11.27. 14:28 BudapestGuy

A család úgy döntött, hogy a régi 15-20 éves hűtőnk megérett a cserére. No, elkezdtem felkutatni a legmegfelelőbb hűtőszekrényt a neten, kezdetben nem túl sok sikerrel. Menet közben kupálódtam ki, hogy mit is jelent az A+++ besorolás, az éves fogyasztás. A legkevesebbet fogyszató modellek között is akár 4-5szörös árkülönbség van, ami azért eléggé zavaró. Én nem akarom pusztán a hangzatos márkát (és a marketingesek büdzséjét) megfinanszírozni pluszban, nekem csak a technológia kell, a hűtőszekrény. Megnéztem az árösszehasonlító oldalakat, hol mennyiért kapok olcsó hűtőszekrényt.

Szerintem vagy Bosch, vagy Gorenje lesz a befutó. Ez utóbbi jóval olcsóbb ár mellett majd' 60 literrel nagyobb hűtőteret nyújt. A kialakítása, megjelenése se annyira gáz, meg lehet szokni:

 

Danics Dóra a befutó? X Faktor talány!

2013.11.24. 10:19 BudapestGuy

Sokat tűnődök, ki lehet majd a nyertes az X Faktorban, kiben mennyi rejtett tartalék van, amire esetleg még nem is számítunk, és amit az utolsó pillanatokban, a legrázósabb párbajok során adhatnak ki magukból a versenyzők. Szerintem Danics Dóra például sok rejtett munícióval rendelkezhet, ő nagyon esélyes a nyerésre:

 

Negró cica, a napi cuki

2013.11.24. 05:15 BudapestGuy

Ez a videó tényleg nagyon cuki, le is mentem a gépemre. Nekem is volt ilyen fekete macskám, de már sajnos nincs. Pedig kéne. Vigyázat! Kihalássza a halakat az akváriumból! Jól be kellene zárni az akvárium tetejét, nem is értem, a gazdi miért nem gondol erre.

Mennyi idős ez a macska? Be van oltva, féregtelenítve? Állatorvos látta már a cicát?

 

Carbon Based Lifeforms - Proton/Elektron

2013.11.23. 11:07 BudapestGuy

Akire valaha is hatott Jarre munkássága, annak mindenképpen ajánlom ezt a kortárs megfogalmazást. A CBL művek között is kiemelkedő, szépen felépített, kibomló zenei élmény. Nem cél a katarktikus csúcspont elérése, azt az Interloper adja meg. Fülessel érdemes megízlelni, a széles spektrumú mélyek miatt:

 

Hol Baumann: Human

2013.11.22. 07:02 BudapestGuy

Masszív anyag, most hallottam először, meglepett. Jó példa, miként lehet diffúz zenei mintázatokból egységes muzikális élményt teremteni. Gyors témaváltások, downtempós allűrök, naturális hangzású instrumentális részek.

Hallgass bele te is:

 

Ekkor indul a Való Világ 6

2013.11.21. 17:19 BudapestGuy

Ma a Big Picture konferencián jelentette be Kolosi Péter, hogy 2014. január 26-án indul a Való Világ 6. Mint ismert, a valóságshowt az RTL II-n láthatják majd az érdeklődők.

Én mondjuk naivan azzal számoltam, hogy még az idén elkezdődik a Való Világ 6. Ez most egy kicsit csalódás, mert várni kell több mint két hónapot. Mi tartott idág? A beválogatás? Vagy nem készült el időben a helyszín és csúsztak a Való Világ villa átadásával? Vagy még mindig nincs kész?

 

Chevrolet Camaro Teszt - Vezess.hu

2013.11.21. 16:21 BudapestGuy

Ez a Chevrolet Camaro egy vadállat kocsi, a múltkor a Pólus Center parkolójában láttam egy példányát. Szörényi Andris, a vezess.hu szakértője teszteli az amerikai szörnyeteget. Érdemes megnézni a videót! Nem tudom, mennyi ennek a kocsinak a jelenlegi új ára (az átlag 20 literes fogyasztására is rámenne a gatyám), használtautó konstrukcióban is 100 évig kellene gyűjtenem rá, az biztos.

Kukkantsd meg a videót Szörényi Mesterrel! Íme:

 

 

Zöldblog a Hír24 weboldalán

2013.11.21. 15:57 BudapestGuy

Innovatív, megújuló és lehetőség szerint környezetbarát tartalommal bíró bio-kulturális projekt a Hír24 Zöldblog rovata. A fenntartható fejlődés jegyében, a környezettudatos életmód érdekében íródott cikkekkel. Tényleg azoknak, akik komolyan veszik a bolygó és az emberiség sorsát és nem akarják MÉG MA feláldozni a természet adta forrásokat a kényelem oltárán.

Bízunk benne, hogy a projekt nem marad szubkulturális és minél több követője, olvasója, kommentelője akad.

Apropó a HOME című filmet láttátok már? Itt megtekinthetitek:

 

Hamarosan indul a jokepzes.hu

2013.11.21. 15:38 BudapestGuy

Hamarosan új képzési portál indul, www.jokepzes.hu domain alatt. Az amúgy is túltelített képzés tanfolyam piacon tehát új szereplő jelenik meg, retteghetnek az eddigi szereplők. Az OKJ szabályok változása nem tett jót ennek az iparágnak, a feltételek szigorodása és az árak töbszörös drágulása miatt ma már jól meggondolja mindenki, hogy milyen képzést választ.

Úgy tűnik, ez a kontraszelektív hatás annyira megnyirbálhatja a piaci szereplőket, hogy van értelme új belépőnek az iparágban. Mi személy szerint üdvözöljük ezt a kezdeményezést és drukkolunk a projekt gazdáinak!